Blog
Wat kost een professionele website?

Waar moet ik op letten bij het zoeken naar een geschikte partij

Hoeveel tijd kost het om een professionele website te bouwen? Aan welk budget moet je denken? Waarom moet een website geoptimaliseerd worden voor Google (SEO)? In dit artikel leggen wij uit, waar je op moet letten bij de bouw van een professionele website en hoe je de juiste partij vindt tussen alle cowboys. Zo is het belangrijk niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook zeker naar de kwaliteit.

Een professionele website op maat

De klanten die wij bedienen zijn voornamelijk startende ondernemers met een klein of middelgroot bedrijf, die nog moeten werken aan de groei van hun business. Bij het ontwikkelen van een professionele website en de daarbij horende kosten, houden wij dan ook altijd rekening met jouw budget. We staan erom bekend, dat we klanten weten te verrassen. Met net dat onverwachte extraatje, zorgen we voor een hoge klanttevredenheid.

Wat wil je bereiken met jouw website?

Voordat deze maniakken aan de slag gaan, kijken we eerst gezamenlijk naar jouw wensen en behoeftes. Kortom: wat is het doel van jouw website? We denken op een nuchtere manier met je mee en stellen de juiste vragen. Op deze manier zijn we in staat om heldere doelen te stellen en duidelijk op tafel te krijgen aan welke functionaliteiten jouw website moet voldoen.

Enkele vragen zijn:
1. Wil je beter gevonden worden in Google?
2. Wat wil je dat een bezoeker doet op jouw website?
3. Worden er producten verkocht? Denk je dan aan een webshop?
4.Wil je jouw services op een makkelijke manier aanbieden?
5. Meer klanten binnenhalen
6. Een makkelijke manier je content beheren. Tijd = Geld

Een professionele website laten bouwen?

Natuurlijk kan iedereen tegenwoordig een goede website bouwen, daar hoef je echt geen whizzkid meer voor te zijn. Maar waarom zou je dan toch een professioneel bureau inhuren? Een op een zolderkamer geknutselde website, bespaart je wellicht een hoop geld, maar levert je tegelijkertijd een hoop ergernissen op.

Zo zien we vaak:
1. Trage hosting; de website laadt langzaam
2. Een developer zonder technische kennis van ingewikkelde codes
3. Mobile first is niet toegepast, dus de website werkt slecht op mobiele apparaten
4. Een gekocht thema; de website is niet uniek
5. Slecht contact te krijgen met de websitebouwer

Zonde, want als jouw website niet optimaal presenteert, kan je zomaar een hoop omzet laten liggen. Bezoekers haken in een vroeg stadium af en ervaren voornamelijk ongemakken. Een professionele website herken je dan ook direct. Deze is doordacht, gebruiksvriendelijk en laat zich onderscheiden in een uniek webdesign. Check daarom altijd of het bedrijf waarmee je wil samenwerken, ervaring heeft en een relevant portfolio heeft opgebouwd.  

Kies je voor Webflow of een ander CMS?

Een CMS is het programma waarbinnen de content van een website beheerd wordt. Er zijn ontzettend veel systemen beschikbaar. De bekendste zijn Wordpress, Wix of SquareSpace. De laatste twee zijn vooral erg populair onder de hobbyisten op zolderkamertjes. Natuurlijk niks mis mee, maar een professioneel bedrijf zal sneller kiezen voor een maatwerk CMS.
Verder wordt bijna 80% van alle bestaande websites ontwikkeld in Wordpress. Maar is dit dan ook direct de beste optie voor jou?  Zelf kiezen wij voor een Webflow CMS. Dit is een relatief jong en onbekend CMS, maar biedt ontzettend veel voordelen. Nieuwsgierig welke? Lees dan het artikel waarom wij kiezen voor Webflow. Door een professionele website te ontwikkelen in Webflow, zit je niet gelijk vast aan dure onderhoudscontracten.

Is jouw website goed vindbaar in Google (SEO)?

SEO betekend in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie: het goed vindbaar maken van jouw website in Google. Dit is essentieel voor een goede website. Door goed onderzoek te doen naar jouw doelgroep en de termen waarmee zij zoeken, behoudt jouw website bezoekers en trekt nieuwe aan.

Garanderen dat dit direct meer klanten oplevert, kunnen wij helaas niet. Daarvoor zal je langdurig in SEO moeten investeren. In de loop van de tijd zal je website dan steeds beter bezocht worden en levert jou dit hopelijk ook meer klanten op.

Elke professionele website wordt geoptimaliseerd voor Google. Dit betekent dat de structuur van de website klopt, de laadsnelheid optimaal presteert en de website responsive is. Al deze punten dragen bij aan een betere vindbaarheid van je website.  

Een responsive design en mobielvriendelijk website

Bijna de helft van al het websiteverkeer komt binnen via de smartphone of tablet. Om deze reden wil je dat de website goed zichtbaar is op alle schermen. Doe je dat niet, dan levert je dit vaak gefrustreerde gezichten op. Daarnaast komt je website automatisch hoger in de zoekmachines terecht, als hij mobile first is. Hierdoor stijgt jouw vindbaarheid en dit levert je vaak meer bezoekers op, dan website die dit niet op orde hebben. Wil je een nieuwe website laten bouwen, bekijk dan hier het artikel met 8 gratis tips om een vliegende start te maken.

Een razendsnelle laadtijd wordt steeds belangrijker

Wist je dat de gemiddelde bezoeker bij een trage website afhaakt binnen 3 seconden? Gek? Natuurlijk niet! Als je een Ferrari gewend bent, stap je ook niet snel meer in een Fiat Panda.

De snelheid van je website wordt grotendeels bepaald, door de keuze in hostingprovider. Door te kiezen voor een "standaard" pakket, wordt je website geplaatst op een gedeelde server. Is het plots enorm druk op een andere website, dan heeft dit ook gevolgen voor jou. De snelheid van je website kan je controleren op websites als Google Pagespeed of GT Metrix.

Door afbeeldingen te comprimeren (verkleinen) en geen plug-ins te gebruiken, verbetert de snelheid. Een van de redenen waarom wij kiezen voor Webflow, is omdat zij geen gebruik maken van plug-ins, maar van razendsnelle Amazon Cloudservers en dit zorgt voor een supersnelle laadtijd!  

Groen slotje (HTTPS) zorgt voor meer vertrouwen

Heb jij hem wel eens gezien, het groene slotje naast de naam van een website? Dit betekent dat de website over een beveiligde verbinding, contact met de bezoeker maakt. Bij een professionele website, wordt gebruik gemaakt van een geldig SSL-certificaat.

In het dagelijks leven willen we geen virus oplopen en online denken we daar net zo over. Een groen slotje zorgt daarom voor vertrouwen en voorkomt vervelende meldingen in de browser.

Het overzetten van onbeveiligde content naar https is een ingewikkelde klus.
Er worden database en code aanpassingen gedaan. Van een professional mag je verwachten dat hij dit kan en daar ervaring mee heeft.

Een goed webdesign voor een professionele website

Een professionele website is onderscheidend in design, functionaliteit en ontwikkeld met een doel. Bijvoorbeeld een product of dienst verkopen of het genereren van meer klanten. Het is daarom belangrijk dat een design rustig oogt en doeltreffend is.

Uiteraard kennen wij allemaal een website, die stampvol zit met coole interacties, maar door op een kermisattractie lijkt. Onderscheidend is zo’n website zeker, maar de boodschap is voor de gebruiker niet direct duidelijk.

Zorg daarom dat je website een doordacht design heeft. Dit design moet de bezoeker een actie kunnen laten uitvoeren, zonder dat de persoon zich daarvan bewust is.

Wat kost een professionele website?

Ben je benieuwd naar de kosten voor het ontwikkelen van een site, zorg dan dat je doel helder op papier staat. Maak voor jezelf inzichtelijk aan welke functionaliteiten jouw website moet voldoen. Daarna kan je gespecificeerde facturen opvragen om inzicht te krijgen in de kosten.

Een aantal afspraken die je kan maken met een webbouwer zijn:
1. Wil je werken op uurbasis of fixt price
3. Uit hoeveel pagina's bestaat de website (kosten per pagina)
3. Hoeveel verschillende blokken wil je laten ontwerpenIs de website meertalig
4. Wordt er een CRM gekoppeld aan de website

Wat kost het onderhoud van een website?

Geen zin in konijnen uit een hoge hoed? Webflow voert updates automatisch uit, waardoor maandelijks terugkerende kosten zijn uitgesloten. Daarnaast werken wij zonder dure onderhoudscontracten of langdurige abonnementen, iets wat ons uniek maakt.

Heeft je website wel regelmatig een APK nodig, dan kunnen we in overleg ook support aanbieden in de vorm van een strippenkaart. Wil je graag goed vindbaar blijven op Google, dan kan je maandelijks een aantal uur inkopen, zodat we voor jou SEO kunnen blijven optimaliseren. Grote aanpassingen worden altijd gezamenlijk besproken en op basis van een offerte op maat voorgesteld.

Mocht je met een bureau in zee gaan, dan raden wij ook altijd aan om een gedetailleerde offerte op te vragen. Zo kom je nooit voor vervelende verassingen te staan. Een serieus bureau omschrijft de werkzaamheden gedetailleerd, voor een transparante samenwerking.

Hoeveel tijd kost het bouwen van een website?

Hoeveel tijd het kost voor het ontwikkelen van een professionele website, hangt af van de functionaliteiten en wensen. Het bouwen van een appartementencomplex, kost immers meer tijd dan het bouwen van een huis.  Een bureau dat binnen een paar dagen een website kan opleveren of adverteert met een prijs die eigenlijk te mooi om waar te zijn is, zal vaak werken met aangekochte templates.

Ga ervan uit dat een website die speciaal voor jou ontwikkeld wordt, een proces is van enkele weken tot soms wel maanden. Goedkoop is duurkoop, dat geldt ook voor een website. Op de vraag wat kost een professionele website? Is geen generiek antwoord.

Samenvattend:

Wil je een professionele website laten bouwen voor je bedrijf, dan heb je na het lezen van dit artikel vast een duidelijk beeld van wat jij wil.

Om niet toch nog in een fuik te stappen, vatten we alles even kort samen:  Stel een concreet doel voor je websiteKies een passend CMS voor je websiteEen uniek design dat past bij jouw identiteitZorg dat je website geoptimaliseerd is voor verschillende apparatenIs de website goed vindbaar en snel in GoogleHoelang duurt het ontwikkeltraject

Heb je een briljant idee of wil je samenwerken?

Liever teruggebeld worden?

Bedankt voor je inzending wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.
Er gaat iets mis, controleer of je alle velden juist hebt ingevuld.