Blog
Waarom wij kiezen voor Webflow?

Webflow vs andere website builders...

Webflow is te vergelijken met Wordpress, het is een CMS en een website builder in één. Ook regelt Webflow super snelle hosting voor je website. Kort samengevat betekent dit dat je website gehost wordt bij Webflow en je er het programma bij krijgt. Waar voorheen een aparte developer de website bouwde regelt het programma dit nu voor de webdesigner. De website's gemaakt in Webflow bestaan dus niet uit allemaal lastige codes en plug-ins en is daarom sneller gebouwd. Uiteraard zijn er nog een aantal redenen waarom wij kiezen voor Webflow.

De bouw van een Webflow website

Webflow maakt het mogelijk om direct in de browser te designen. De voordelen van het designen in de browser is dat je gelijk ziet en ervaart wat de website uitstraalt. Het responsive maken van de website goed te doen. Dit betekent dat je in Webflow er gemakkelijk voor zorgt dat de site op allerlei devices goed werkt en er goed uitziet. Dit geeft webdesigners oneindig veel vrijheid in het bouwen van goede websites. Waar je voorheen misschien een Wordpress template kocht en de plaatjes, kleuren en fonts veranderde kan je binnen Webflow een volledig design maken naar jouw wensen en behoeftes. Dit betekent dat je niet meer vast zit aan ingewikkelde codes. Niet alleen jij, maar ook Google wordt hier gelukkig van. De website kan je volledig SEO vriendelijk opbouwen door tags mee te geven aan bijvoorbeeld secties, containers en artikelen. Daar krijgt de website bonuspunten voor in Google. Webflow is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van HTML en CSS. Dit maakt het bouwen van de website een stuk prettiger. Je hebt wel enige kennis nodig van HTML en CSS. De website wordt volledig custom gebouwd en er wordt rekening gehouden met de wensen en behoeftes van de doelgroep.

"Webflow is een website builder met eigen CMS en hosting provider in één."

Webflow templates

Iedereen die wel eens een website heeft gemaakt heeft ooit een template aangeschaft als basis voor een nieuwe website. Webflow templates zijn dan ook niet meer weg te denken en simpel in aanschaf. Het voordeel van deze Webflow templates is dat je de hele website koopt inclusief de broncode. Deze Webflow templates worden vaak eerst door Webflow gecontroleerd voordat ze in de store verschijnen. Als je voor Wordpress een template wil aanschaffen komt deze met een hoop overbodige plug-ins. Dit maakt de website langzaam en je code onzuiver veel developers slopen dan ook eerst alle overbodige elementen eruit. Zelf werken wij niet met templates en bouwen wij alles zelf, op deze manier garanderen wij een unieke website die past bij jouw identiteit.

Webflow voor webdesigners, ondernemers en zzp-ers

Webflow bied de gebruiker volledige controlere over HTML5, CSS3, en JavaWScript dit maakt het mogelijk om binnen de page builder exact te ontwikkelen wat je nodig hebt. Wanneer je de perfecte website hebt gebouwd kan je deze direct publiceren naar het internet of de code die het programma produceert direct delen met een web developer. De page builder maakt gebruik van een drag and drop interface waarbij je begint met een leeg canvas. Binnen het canvas kan er gesleept worden met blokken zoals: achtergrond videos, sliders en andere elementen. Webflow bied op deze manier de handvatten om een uniek webdesign te creëren en deze om te zetten naar een razendsnelle website. Alle pagina's en elementen zijn responsive te maken zodat ze op alle soorten schermen goed leesbaar zijn. Door een goed responsive design te bouwen hebben de bezoekers van de website altijd de beste user experience ongeacht op welk apparaat zij de website bekijken. Webflow maakt het mogelijk om globale kleuren te gebruiken en op een simpele manier typografie aan het programma toe te voegen. Dus wil je een lettertype of kleur aanpassen dan is dit met een simpele druk op de knop gedaan.

Impression of how the Webflow designer

De voordelen van Webflow

Onlangs had ik een gesprek met een webbouwer die pro Wordpress is. Eigenlijk gaf hij aan dat alle mogelijkheden binnen Wordpress het zelfde zijn als in Webflow. Dit kwam na mijn mening vooral voort uit "wat een boer niet kent, wat een boer niet eet". Alles wat nieuw is, is spannend. In het verleden heb ik vaak gewerkt met Wordpress en was ik net als hij groot fan van Wordpress tot ik kennis maakte met Webflow.

Veiligheid

Het systeem is zo veel beter beveiligd, waar met Wordpress gewerkt wordt met een open source CMS dat regelmatig ge-update moet worden i.v.m. veiligheidslekken het gebruik van externe templates en plug-ins en daarbij ook server updates zijn deze in Webflow verleden tijd. De prijs voor Webflow is iets hoger maar alleen al om deze reden de moeite waard.

Testomgeving

Voor developers is het fijn werken omdat er direct een testomgeving wordt aangemaakt waar je de website op kan testen, aanpassingen kan doorvoeren en deze bespreken met de klant. Op het testdomein als aan het domein van de klant wordt er een goed SSL certificaat afgegeven. Dit betekent dat je altijd het groene slotje bij de website ziet.

Back-ups van je website

Een ander groot voordeel van Webflow is dat er vanaf het moment dat je een website begint back-ups worden gemaakt. Wanneer er een foutje wordt gemaakt is het terugkijken naar de datum waarop de website goed is, met een druk op de knop te herstellen. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat de website volledig op zijn gat gaat.

Zoekmachine vriendelijk

Webflow is SEO vriendelijk er zitten een aantal mogelijkheden in het programma om je website te optimaliseren voor zoekmachine's. Wanneer je bijvoorbeeld met Wordpress werkt is er een plug-in voor die je daarbij helpt. Wil je dat je volledig gebruik kan maken van Yoast SEO dan hangt daar een prijskaartje aan.

Amazon Cloudserver

Wil je een Wordpress website die net zo snel werkt als een Webflow website dan ontkom je niet aan dure hosting en verschillende betaalde plug-ins. Webflow draait op een Amazon Cloudserver en is overal op de wereld goed toegankelijk. Daarnaast staan je afbeeldingen op een CDN (Content Delivery Network) en worden deze met een lazy-load ingeladen. Hieronder de resultaten van de website van Webbytez op www.gtmetrix.com

Screenshot about the GTmetrisx score of webbytez.nl

Waarom wij kiezen voor Webflow:

Kort samengevat:
1. Razendsnelle hosting
2. Geen plug-in en thema updates
3. Mobiel vriendelijk
4. Goed te integreren met Google
5. Goed beveiligd, groen slotje
6. Gratis testomgeving
7. Automatische back-ups

Na al deze voordelen genoemd te hebben is het natuurlijk prettig dat je niet vast zit aan dure onderhoudskosten of abonnementen. Wanneer de Webflow website is opgeleverd hoeft daar niet meer naar omgekeken te worden. Wordpress is nog steeds een veel gebruikt en geliefd CMS voor veel bedrijven en professionals, wat ook volledig begrijpelijk is. Mijn ervaring is dat de meeste websites beter en mooier gebouwd kunnen worden in Webflow. De keuze is daarom voor mij snel gemaakt. Benieuwd of een Webflow website iets voor jou is dan komen we graag in contact.

Heb je een briljant idee of wil je samenwerken?

Liever teruggebeld worden?

Bedankt voor je inzending wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.
Er gaat iets mis, controleer of je alle velden juist hebt ingevuld.